جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
ما را به اشتراک بگذارید

6 تا از مزیت های پارچه ویسکوز که باید حتما بدانید

6 تا از مزیت های پارچه ویسکوز که باید حتما بدانید

در این مقاله چه میخوانیم

پارچه ویسکوز پارچه ای است که از حدود قرن 18 میلادی مورد استفاده قرار گرفته است. این پارچه ویژگی هایی مثل نرم بودن و وزن سبک ار دارا است برای همین بسیاری از افراد علاقه دارند تا پوشاکی تهیه و استفاده کنند که از پارچه هایی از این جنس ساخته شده اند. پارچه ویسکوز پارچه ای است که از پایه ای طبیعی ساخته شده است. البته باید بگوییم که ویسکوز سازگاری کمتری با محیط زیست نسبت به دیگر انواع ریون دارد. دلیل این موضوع مواد شیمیایی ای است که در تولید آن استفاده می شود.

پیشنهاد می کنیم برای کسب اطلاعات بیشتر از صفحه چاپ روی کیسه پارچه ای دیدن فرمایید

ویسکوز یک نوع پارچه است که کاربرد های متنوعی دارد و به نوعی همه کاره خوانده می شود. فرایند تولید ویسکوز ارزان قیمت است برای همین از آن استفاده های زیادی می شود. از پوشاک گرفته تا اثاث خانه. در ادامه به ویژگی ها و نحوه تولید و استفاده از آن می پردازیم.

پارچه ویسکوز چیست؟

ویسکوز اصطلاحی است که به محلول خمیر پوبی گفته می شود که به پارچه تبدیل می شود. اولین باری که ویسکوز تولید و به دنیا معرفی شد در سال 1883 بود که آن موقع نام آن ابریشم مصنوعی بود و قیمت ارزانی داشت. ویسکوز نوعی پارچه ابریشم است که از نوع نیمه مصنوعی می باشد. این پارچه از خمیر چوب ساخته شده است و به عنوان ابریشم طبیعی استفاده می شود. دلیل نامگذاری آن به عنوان ابریشم مصنوعی این است که بافت و نرمی آن تشابه زیادی با پارچه های ابریشمی دارد.

نحوه ساخت پارچه ویسکوز

تا الان حتما به خاطر دارید که پارچه ویسکوز از خمیر چوب درختان ساخته می شود. اما دقیقا چه درختانی؟ این پارچه زا خمیر درختانی مثل راش، اکالیپتوس، کاج، بامبو و … ساخته می شود.

دلیل نیمه مصنوعی بودن ویسکوز این است که در روند تولید آن از مواد شیمیایی ای مثل دی سولفید کربن و هیدروکسید سدیم استفاده می شکنند. فرایند تولید این پارچه را میتوان در 5 مرحله کلی خلاصه کرد. در ادامه این مراحل را بیان خواهیم کرد:

  1. چوب خرد شده و خمیر چوب که رنگی قهوه ای دارد درست می شود.مواد شیمیایی ای به این محلول استفاده می شود.
  2. خمیر شسته می شود و به رنگ سفید در می آید.
  3. خمیر را با دی سولفید کربن تصفیه می کنند و بعد در هیدروکسید سدیم حل می کنند. در این مرحله محلول ایجاد شده ویسکوز نام دارد.
  4. محلول ویسکوز را با فشار وارد دستگاهی می کنند که رشته هایی را ایجاد می کند. نام این رشته ها سلولز بازسازی شده و نام دستگاه اسپینر می باشند.
  5. سلولز بازسازی شده را به صورت نخ می ریسند. با بافتن این نخ ها پارچه ریون یا ویسکوز تولید می شود.

نحوه نگهداری پارچه ویسکوز

لباس هایی که از جنس ویسکوز ساخته شده اند را بهتر است با دست و در آب سرد بشویید. همچنین مهم است که از شوینده های ملایم استفاده کنید. همچنین حواستان باشد که با ملایمت شوینده را استفاده کنید و. بر وی پارچه بمالید. این کار ها باعث می شود که رنگ پارچه تثبیت شود و لباستان عمر بیشتری خواهد داشت.

حواستان را جمع کنید که هنگام شست و شو کارهایی مثل چنگ زدن و فشردن را انجام ندهید. این کار باعث کشیده شدن و شل شدگی پارچه خواهد شد. پارچه خود را به آرامی اب کشی کنید و به صورت صاف آویزان کنید و اجازه دهید که خشک شوند.

ویژگی های پارچه ویسکوز

اگر به دنبال این هستید که پارچه ای سبک و نرم و در عین حال زیبا و براق داشته باشید می توانید از ویسکوز استفاده کنید. پارچه های ویسکوز یک ویژگی خاص دارد که آن هم قیمت مناسب آن است. این مضوع باعث می شود که ارفاد زیاد یپارچه ویسکوز را انتخاب کنند. این پارچه با وجود قیمت کم، لوکس و شیک هستند. وقتی این پارچه با پارچه های دیگر مثل پلی استر و پنبه ترکیب دو دف روندی بسیار راحت است.

6 مزیت مهم پارچه های ویسکوز

  1. ویسکوز گرما را جذب نمی کند. این موضوع همراه با قابلیت جذب آب و عرق باعث می شود تا انتخاب مناسبی برای تولید لباس های ورزشی باشد.
  2. وزن کم و سبکی این پارچه باعث شده تا برای استفاده در تابستان محبوبیت خاصی داشته باشد.
  3. این پارچه ها به بدن فرد نمی چسبند و همین موضوع باعث می شود که لباس های خنکی برای ساتفاده در تابستان باشند. همچنین این پارچه  قابلیت تنفس و گردش هوا را دارد.
  4. نرمی و لطافت ویسکوز باعث می شود که خیلی از افراد این پارچه را انتخاب کنند. این پارچه ظاهری شبیه به ابریشم دارد و درخشنده است اما جنس و نرمی آن مثل پنبه است.
  5. این پارچه قابلیت کشسانی و انعطاف پذیری ندارد. این پارچه ویژگی ترکیب پذیری بالایی دارد. به طور مثال وقتی این پارچه را با اسپندکس ترکیب می کنیم باعث میشود تا کشش بیشتری داشته داشته باشد.
  6. این پارچه به هیچ وجه تغییر رنگ نمی دهد. بنابر این می توانید مطمعن باشید که پس از شست و شو های زیاد پارچه تان هیچ تغییر رنگی نمی کند.

معایب پارچه های ویسکوز

ویسکوز پارچه ای سازگار با محیط زیست نیست. دلیل این موضوع را توضیح خواهیم داد.

  • در فرایند تولید ویسکوز از آب زیادی استفاده می شود.
  • در ترکیبات ویسکوز از مواد شیمیایی مضر برای محیط زیست استفاده می شود.

مد در سال های اخیر آسیب های زیاد یهب محیط زیست وارد کرده است و در حال وارد کردن آسیب های دیگری نیز است. این موضوع باعث می شود تا فعالان محیط زیست و دیگر کسانی که نگران سلامت کره خاکی ای هستند که بر روی آن زندگی می کنیم، دست به کار شوند و توجه افراد را به مد پایدار دعوت کنند. اگر شما هم جزء کسانی هستید که سلامت محیط زیست برایتان اهمیت دارد می توانید با استفاده از نکاتی که در ادامه بیان می کینم، استفاده کنید تا به محیط زیست اسیب زیاد یوارد نکنید.

  1. ویسکوز از خمیر چوب درست می شود برای همین باعث جنگل زدایی و و از بین رفتن اکوسیستم های محلی می شود. بنابراین می توان از ویسکوزی استفاده کرد که با چوب درختانی ساخته شده باشند که در جنگل های پایدار رشد کرده اند.
  2. در تولید ویسکوز از مواد شیمیایی آسیب زا استفاده می شود اما در تولدی دیگر انواع ریون مثل تنسل و مودال از مواد شیمیایی ای با آسیب کمتر استفاده می شود.
    1. در تولید ویسکوز از آب زیادی استفاده می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

error: داده های محافظت شده