جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
ما را به اشتراک بگذارید

پارچه سیلیکونی چگونه ساخته می شود؟

پارچه سیلیکونی چگونه ساخته می شود؟

در این مقاله چه میخوانیم

پارچه سیلیکونی یا ضد آب نیاز یکی از راه های مقاومت در برابر باران و رطوبت است. یعنی اگر شما یک پارچه ضد آب داشته باشید می توانید محصولات، چادر، لباس و … با آن بسازید و در زیر باران بپوشید. امروزه در صنعت های مختلف برای جلئگیری از نفوذ آب و رطوبت به تجهیزات از پارچه های ضد آب استفاده می شود. بیشتر پارچه ها و پوشش های ضد آب از مواد پلیمری ساخته می شوند. پلیمر ها نیز از مواد پتروشیمی و نفتی تولید می شوند. اما گاهی ما نیاز پیدا می کنیم به اینکه کل یا بخشی از یک پارچه را در برابر نفوذ رطوبت مقاوم کنیم و به اصطلاح دیگر پارچه را ضد آب کنیم. در چنین شرایطی می توانید از راهنمای ما که در ادامه برای شما آورده ایم استفاده کنید و به راحتی پارچه ای که در دسترس دارید را به یک پارچه ضد آب تبدیل کنید.

پیشنهاد می کنیم برای کسب اطلاعات بیشتر از صفحه ی تولید و چاپ روی کیسه پارچه دیدن فرمایید.

نکاتی که باید قبل از شروع کار بدانید

در ابتدا باید به شما بگوییم که اب چگونه به پارچه نفوذ می کند. اگر با یک میکروسکوپ مولکول های آب و الیاف پارچه را مشاهده کنیم می بینیم که مولکول های آب توانایی این را دارند که از میان الیاف پارچه گذر کرده و در آن نفوذ کند. پس می توان گفت که وقتی یک پارچه خیس می شود و آب در آن نفوذ پیدا می کند، در واقع مولکول های آب از میان الیاف پارچه گذر کرده و به آن رخنه می کنند و در آن جا به دام می افتند. پس بنا بر این اگر می خواهید پارچه ای که دارید را ضد آب کنید باید بتوانید از نفوذ مولکول های آب به داخل الیاف پارچه جلوگیری کنید. برای این کار دو روش وجود دارد:

  1. از الیافی استفاده کنید که به طور ذاتی هیچ علاقه ای به جذب آب ندارند. مثلا می توانید از الیاف پلیمری استفاده کنید که به جذب آب علاقه ای ندارند و در عین حال درز و  حفره های کمی دارند پس نیم توانند آب را زیاد نگه دارند. به همین دلیل آب یا نمی تواند در آن نفوذ کند و یا رد صورت نفوذ ماندگاری کمی دارند.
  2. می توانید در این روش از یک ماده واسطه استفاده کنید که به این روش از نفوذ آب به پارچه جلوگبری خواهید کرد. در واقع می توان گفت که تمام منفذ هایی که بین الیاف پارچه وجود دارند و آب می تواند به آنها نفوذ کند را پر می کنیم و به این شکل از نفوذ آب به داخل آنمنافذ جلوگیری می کنیم.

روشی که ما امروز مد نظر داریمر وش دوم است. در راهکار دوم پارچه با نفوذ مولکول های ریز سیلیکون به درون الیاف آن، تمام منافذ به ارحتی پر می شوند و دیگر مولول های آب توانایی این را نخواهند داشت که در آن منافذ نفوذ کننذ چرا که مولکول های سیلیکون ریز تر از مولکول های آب هستند. در نتیجعه یم توان مطمعن بود که پارچه از نفوذ آب مصون است و در زمان مواجهه با آب خشک خواهد ماند. این روش به غیر از پارچ روی سطوح دیگر از جمله چوب نیر به کار برد و از این طریق سطوحی با قابلیت ضد آبی ایجاد کرد. این کار نه تنها ارزان است بلکه بسیار ساده نیز زمی باشد.

روش ساخت پارچه سیلیکونی

در ادامه به نحوه ساخت پارچه ضد آب سیلیکونی می پردازیم و به طور کامل شرح می دهیم.

مواد مورد نیاز

برای شروع به موادی که در ادامه می آید نیاز دارید:

ماده سیلیکون

می توانید این ماده را به صورت پودر سیلیکون یا درزگیر های سیلیکونی تهیه کنید. می توانید آن ها را در فروشگاه های رنگ و فروشگاه های تجهیزات صنعتی و مجسمه سازی پیدا کنید.

یک حلال

باید یک حلال پیدا کنید که به خوبی سیلیکون را در خود حل کند. انتخاب ما بنزین سنگین یا نفتا می باشد. در فروشگاه های رنگ و تجهیزات صنایع دستی می توانید این حلال را پیدا کنید.

ظروف مقاوم به حلال

برای کار با محلول و ساختن پارچه سیلیکونی باید از یک ظرف مناسب استفاده کنید که نسبت به محلول قماومت داشته باشد و پارچه خود را درون آن قرار دهید. اغلب ظروف پلاستیکی و فلزی مقاوم به نفتا هستند اما شما باید قبل از شروع کار آن ها را تست کنید و مطمعن شوید که مقاوم هستند و تاثیری از حلال نمی کیرند.

تهویه کاملا مناسب

نفتا ماده ای می باشد که بسیار اتعال زا است و به سرعت مشتعل می شود. برای هیمن باید مطمعن باشید در مکانی از آن استفاده می کنید که باز است و تهویه مناسب دارد و همچنین از لوازممحافظتی مثل دستکش نیز استفاده کنید.

پارچه

انتخاب اب شما است که چه نع پارچه ای را استفادع می کنید. شما می توانید از انواع پارچه های نخی، پنبه ای و … استفاده کنید.

قلم مو یا مسواک

باید از یک قلم مو یا موساک اتسفاده کنید که نسبت به حل شدن در محلول مقاوم باشد.

نحوه ساخت پارچه سیلیکونی

در ابتدا باید با توجه به وزن پارچه و اندازه آن مقدار مشخصی از حلال را بردارید. سپس به میزان کافی با نسبت یک به پنج پودر سلکونی یا يل سلیکونی را به تدریج به حلال اضافه کنید و به خوبی محلول را هم بزنید تا سیلیکون به خوبی در حلال حل سود. پس از آن ظزف را در جایی مناسب بگذارید و پارچه تمیز را وارد محلول بکنید. حالا باید به خوبی پارچه را ماساژ دهید تا محلول به تمامی بافت پارچه نفوذ پیدا کند.
همپنین می توانید پارچه را درون یک کیسه بگذارید و محلول را درون آن بریزید و به این شکل پارچه را به محلول آغشته کنید. باید در زمان انتخاب کیسه توجه کنید که کیسه نباید در محلول حل شود.
پس از پشت سر گذاشتن این مراحل می توانید پارچه را از ظرف یا کیسه مورد استفاده خارج کنید و اجازه دهید در هوای آزاد و به جایی دور از جرقه و آتش خشک شود. در فراشند خشک شدن مواد حلال تبخیر شده و فقط سیلیکون بر روی پارچه باقی می ماند.حالا شما یک پارچه ضد آب دارید که می توانید از آن به عنوان پو استفاده کنید یا با آن لباس ضد آب  و بارانی تهیه کنید.

تهیه شده توست چاپ جاوید 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

error: داده های محافظت شده