جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
ما را به اشتراک بگذارید

روش های چاپ روی پارچه

روش های چاپ روی پارچه

در این مقاله چه میخوانیم

چاپ روی پارچه و روش های آن همان طور که می دانید بسیار زیاد و متنوع هستند. اما چه چیزی باعث می شود در وهله اول به فکر چاپ روی پارچه بیفتیم؟ البته که هر کدام از شما تا به حال دنبال طرحی خاص برای لوازم خود بوده اید که آن را در هیچ جا پیدا نکردید. اما اگر می توانستید خودتان چنین طرحی را تولید کنید چه؟ امروز به فرایند و روش های چاپ روی پارچه می پردازیم. در نظر داشته باشید که چاپ طرح های متنوع  بر روی پارچه فرایندی نیازمند صبر و حوصله است و به خلاقیت و دقت نیز نیاز دارد.

پیشنهاد می کینم از صفحه ی چاپ انواع کیسه پارچه ای دیدن فرمایید

انواع روش‌های چاپ روی پارچه

می دانید که چاپ روی پارچه از قدیم الایام در دنیا وجود داشته است. البته روش های به مرور زمان متنوع تر و گسترده تر شده اند و فرایند چاپ نیز پر سرعت تر شده است. بنابراین اگر دنبال چاپ طرح دلخواه روی پارچه خود هستید با گزینه های زیادی روبرو خواهید شد که باید با دقت آن ها را بررسی کنید و چاپ را با بهترین روش انجام بدهید.

در کل می توان گفت چاپ روی پارچه به 3 روش اصلی تقسیم می شود که عبارتند از:

چاپ با روش مستقیم

در این روش، طرح مورد نظر شما به طور مستقیم روی پارچه چاپ خواهد شد. این فرایند از طریق رنگدانه ها انجام می شود. در نهایت طرح ترکیبی زیبا و خاص از رنگ پس زمینه پارچه و رنگ طرح انتخابی شما می شود که به پارچه شما جلوه خاصی می دهد. این سبک چاپ کیفیت بسیار بالایی دارد. اگر رنگ زمینه پارچه روشن باشد نام این فرایند روچاپ می شود.

چاپ روی پارچه به روش تخلیه

فرآِند چاپ تخلیه با روشی انجام می شود که از زمین تا آسمان با چاپ مستقیم متفاوت است. این گونه که پارچه ای کاملا رنگی داریم و طرح مورد نظر را از روی آن پاک می کنیم. یعنی بخش های مربوط به طرح را از روی پارچه رنگی حذف می کنیم. در این عملیات از مواد شیمیایی در انواع مختلف استفاده می شود.

چاپ به روش مقاوم

شما در این روش باید ابتدا با توجه به طرح مورد نظر خود، پارچه را با مواد شیمیایی بپوشانید. می توانید برای این کار به جای مواد شیمیایی از خمیر استفاده کنید. سپس روی پارچه رنگ بریزید و پس از خشک شدن طرح دلخواه خود را بدست خواهید آورد.

تکنیک های چاپ روی پارچه

یکی از زیباترین صنعت ها صنعت چاپ هست و جذاب ترین بخش آن نیز چاپ روی پارچه می باشد. با استفاده از تکنیک هایی که در ادامه توضیح داده ایم می توانید طرح دلخواه خود را روی پارچه چاپ کنید و آثار هنری زیبایی برای خود و دیگران خلق کنید. همچنین دستگاه ها و شکل های متفاوتی برای این کار وجود دارند که می توانید از آنها استفاده کنید.

چاپ حرارتی

یکی از انواع تکنیک در چاپ روی پارچه به ویژه لباس، چاپ حرارتی است. این روش ساده ترین راه برای چاپ طرح مورد نظر روی پارچه است. بنابراین این تکنیک برای افرادی توصیه می شود که به تازگی وارد صنعت چاپ روی پارچه شده اند یا برای استفاده شخصی دست به چاپ روی پارچه زده اند. همچنین کارگاه های کوچک نیز می توانند این روش را انتخاب و استفاده کنند.

در این روش ابتدا طرح مد نظر را روی یک ورق کاغذ شفاف چاپ می کنیم و سپس آن را روی پارچه قرار می دهیم. پس از آن با انتقال حرارت 180 درجه سلسیوس طرح روی پارچه چاپ و تثبیت خواهد شد. در این روش چاپ یکی از عوامل مهم سرعت بالا است و همچنین نیاز به طرح و رنگ با کیفیت نیز داریم.

چاپ با تکنیک نوری (پرتویی)

در این مدل از چاپ از مواد شیمیایی حساس به نور استفاده می شود. به این صورت که ابتدا بخش های مربوط به طرح را با مواد شیمیایی حساس به نور آغشته می کنند. پس از آن نوبت نور تاباندن به پارچه است. بعد از این مرحله، بخش های فاقد مواد شیمیایی حساس به نور، بدون رنگ و طرح خواهند ماند.

چاپ روی پارچه با اسپری

یکی از روش های چاپ روی پارچه و به خصوص لباس روش اسپری است. این روش برای خلق لباس های آبرنگ بسیار مناسب است و به شما اجازه استفاده از خلاقیت تان را می دهد. در این روش شابلون ابتدا روی پارچه قرار می گیرد و سپس با استفاده از اسپری رنگ به روی پارچه اسپری خواهد شد. البته این کار نیازمند مهارت است و کسی که این کار را انجام می دهد باید بتواند با ظرافت و به شکل کنترل شده رنگ را به پارچه اسپری کند.

چاپ با تکنیک باسمه

روش چاپ باسمه روشی سنتی و بسیار رایج می باشد. در این روش ابتدا باید طرح روی یک قالب رسم شود.این قالب می تواند چوبی یا مسی باشد. سپس بخش های رنگی طرح را روی قالب رنگ زده و طرح با فشرده شدن قالب روی پارچه به پارچه انتقال می یابد.

در چاپ طرح های ایرانی و اسلامی از این نوع روش استفاده می شود. این قالب ها می توانند در دفعات متعدد استفاده شوند و تا وقتی که طرح روی قالب از بین برود، می توان از قالب استفاده کرد. در صورتی که طرح روی قالب از بین برود افرادی با تجربه در این زمینه این طرح را روی قالب دیگری ترسیم می کنند.

چاپ روی پارچه به روش سابلیمیشن

این تکنیک یکی از روش های گران قیمت است. در آن می توان در یک کار تعداد زیاد چاپ کرد. البته نمی توان روی هر نوع پارچه ای از این روش استفاده کرد و باید نوع پارچه را در نظر گیریم. نکته مهم درباره این روش این است که می توان از آن در چاپ روی لیوان، ظروف و سطوح دیگر نیز استفاده کرد.

در این روش مانند چاپ حرارتی باید یک طرح روی کاغذ ترسیم یا چاپ شود، سپس با دادن حرارتی در حدود 200 درجه سانتی گراد جوهر از حالت جامد به گاز تبدیل شده و طرح از روی کاغذ به روی پارچه انتقال پیدا می کند.

چاپ سیلک اسکرین

باید گفت که این تکنیک تنها در صورتی مقرون به صرفه خواهد بود که از آن برای سفارش های زیاد استفاده شود. چرا که دز این طرح هر رنگ صفحه جداگانه ای دارد و این موضوع باعث می شود این روش پر هزینه باشد. بگذارید با مثال توضیح دهیم: اگر طرحی که انتخاب کردیم دارای 7 رنگ متفاوت باشد، برای ترسیم و چاپ طرح به 7 صفحه نیاز داریم. این صفحات روی پارچه قرار خواهند گرفت و سپس نقش مورد نظر ترسیم می شود.

چاپ روی پارچه به روش دیجیتالی

یکی از تکنیک های جدید در صنعت چاپ روی پارچه تکنیک چاپ دیجیتال است. این تکنیک به این صورت انجام می شود که در ابتدا طرح مورد نظر با استفاده از کامپیوتر رسم می شود. سپس طرح مورد نظر با استفاده از پرینتر به طور مستقیم روی پارچه چاپ می شود. البته برای اینکه مطمئن شویم که رنگ طرح پارچه ثابت و خشک می شود، باید آن را از یک تونل حرارتی عبور دهیم.

این روش از سرعت بالاتری نسبت به بقیه روش ها برخوردار است. همچنین می توان برای چاپ طرح های فانتزی و پیچیده از این روش استفاده کرد. البته اگر پارچه ای که با آن کار کنید ضخیم است، این رو اصلا توصیه نمی شود.

چاپ شابلون استنسیل

این روش به یک سری ابزار نیاز دارد. این ابزار ها شامل چسب، سوزن و صد البته شابلون است. این روش به دلیل نیاز نداشتن به دستگاه های پیچیده و داشتن فرایندی راحت روشی مناسب برای چاپ است و تقریبا همه افراد می توانند این روش را به کار بگیرند.

در این روش باید ابتدا شابلون را روی پارچه قرار داد و سپس آن را با سوزن یا چسب ثابت نگه داشت. سپس با استفاده از رنگ می توان طرح مورد نظر را رسم کرد. البته این روش غیر از آسانی مزیت های دیگری نیز دارد. این روش به دلیل داشتن شابلون، با محیط زیست بسیار سازگار است. چرا که می توان شابلون ها را شست و استفاده مجدد کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

error: داده های محافظت شده