جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
ما را به اشتراک بگذارید

چاپ روی پارچه

چاپ روی پارچه

در این مقاله چه میخوانیم

چاپ روی پارچه یکی از پررونق‌ترین صنعت‌های امروز است آیا می‌دانید که قدمت این صنعت به چه زمانی برمی‌گردد ؟  امروز مدارکی وجود دارد که بیان می‌کند که قدمت چاپ پارچه به حدود ۴ قرن قبل ازمیلاد مسیح باز می‌گردد.

پیشنهاد می کنیم برای کسب اطلاعات بیشتر حتما از صفحه چاپ کیسه پارچه ای دیدن فرمایید.

شاید برایتان جالب باشد که بدانید صنعت چاپ پارچه برای اولین بار در چین سرچشمه یافته است در چین نمونه‌هایی از چاپ چوب یافت شده است که مربوط به سال ۲۲۰ میلادی می‌باشد همانند بسیاری دیگر از هنرها و صنایع این صنعت نیز در آسیا ریشه دارد.

روش‌های دیگر چاپ مانند چاپ بلوک و چاپ صفحه‌ای به آرامی در تمام قاره آسیا رواج پیدا کرد ابتدا از هند و سپس به کل آسیا رسید و سپس اروپا را نیز فتح کرد  البته در طی این پیشروی این صنعت دچار تحول‌های بسیار زیادی شد این تحول‌ها در روند و متدها و روش‌های انجام چاپ پارچه  دیده می‌شود

در حدود قرن ۱۷ میلادی شرکت‌هایی از هند شرقی شروع کردند به ساخت پارچه‌هایی که بر روی آنها چاپ انجام شده است سپس این پارچه‌ها را به انگلیس ارسال کردند در آن زمان انگلیسی‌ها قادر به تولید طرح‌های مورد نظر خود بر روی پارچه نبودند همچنین چاپ طرح‌های خاص و پیچیده  نیاز به مهارت بیشتری داشت که هندی ها از پس آن برمی آمدند. برای همین انگلیسی ها پارچه های خود را به هند می فرستادند تا طرح های مورد نظر بر روی آن ها چاپ شده و سپس این پارچه ها به انگلیس بازگردانده می شوند.

در قرن 18 میلاد ینیز می توان مشاهده نمود که چاپ کالیکو محبوبیت بسیار گسترده ای داشت و این محبوبیت روز به روز بیشتر می شد. این موضوع در تاسیس شرکت هایی در کشور های سوئیس ، آلمان، انگلیس و دیگر کشور ها ادامه یافت. در آن زمان فرانسوی ها تبدیل به یکی از خلاق ترین چاپ کننده های روی پارچه شدند و باعث شدند که کل اروپا از آنها الگوبرداری کند.

انقلاب صنعتی تاثیر زیادی بر روی این صنعت داشت. یکی از تاثیرات انقلاب صنعتی این بود که این صنعت و روش هایش مکانیزه شدند و چاپ های غلطکی توسعه پیدا کردند. چاپ غلطک سریع ترین چاپ را برای افرادی که رد این صنعت کار می کردند به ارمغان آورد و این موضوع تحولی عظیم در چاپ پارچه بود.

در دهه 1960 فردی به نام مایکل واسیلانتون که مخترع و هنرمند بود دستگاهی ساخت که چپا پارچه را بسیار سرعت بخشید. البته پس از آن روش های زیاد دیگری متولد شدند و این صنعت پیشرفت چشمگیری پیدا کرد.

چاپ دیجیتال انقلابی بزرگ در صنعت چاپ پارچه ایجاد کرد. این انقلاب باعث شد تا چاپ نقوش مختلف و حتی پیچیده نیاز به تلاش بسیاری نداشته باشد. امروزه چاپ پارچه با روش های بسیار متنوعی انجام می شود. دو مورد از معروف ترین و پرکاربردترین روش های چاپ روی پارچه چاپ سابلیمیشن و چاپ سیلک هستند. از این پارچه های چاپ شده در تولید پوشاک، مبلمان، پرده و … استفاده می شود.

چاپ با دستگاه های امروزی کیفیتی بی نظیر دارند. همچنین کی دیگر از مزایای آن این است که بسیار سریع انجام می شود و دردسر خاصی ندارد. برای همین کارگاه ها و کارخانه ها می توانند به راحتی طرح مد نظر خود را ب روی هر نوع پارچه ای که می خواهند چاپ کنند و از آن برای تولید محصولات دیگر استفاده کنند. برای همین هر شرکت و کارگاه و حتی کسب و کار کوچکی که نیاز به چاپ بر روی پارچه دارد می تواند آب تهیه یک دستگاه چاپ، روی پارچه های مد نظر خود طرح مورد نظر را چاپ کند. در برخی از این دستگاه ها تنها کاری که باید بکنید وارد کردن عکس در کامپیوتر دستگاه است.

چاپ با دستگاه های امروزی مزایای زیادی دارد از جمله:

  • تنوع در رنگ، طیف گسترده 16 رنگی
  • نیاز نداشتن به نیروی متخصص
  • کیفیت بالا
  • سرعت زیاد
  • بازدهی بالا

انواع دستگاه چاپ روی پارچه

چاپ رویی پارچه به دو روش مستقیم و غیر مستقیم انجام می شود. روش کار روش مستقیم این است که با جلو و عقب رفتن هد دستگاه و نازل، به طور مستقیم پارچه جوهر افشانی می شود و طرح بر روی آن نقش می بندد. روش دوم ابتدا طرح روی کاغذ چاپ می شود و سپس به پارچه منتقل می شود. توجه داشته باشید که این دو روش تفاوت اصلی شان همین کاغذ مخصوص است.

دو نوع دستگاه اصلی در بازار وجود دارد که در بسیاری از کارگاه ها وکارخانه ها از آن ها برای چاپ پارچه استفاده می شود. در ادامه به این دو دستگاه و ویژگیهای آنها می پردازیم.

چاپ پارچه به روش سابلیمیشن

همانطور که در بالا گفتیم روش چاپ غیر مستقیم نیاز ب دو دسته دارد. دستگاه چاپ دیجیتال اولین دستگاه است که طرح را در آن وارد و تنظیم می کنیم. سپس این طرح توسط دستگاه روی کاغذی مخصوص چاپ می شود. این کاغذ از جنس خاص ساخته شده و برای چاپ سابلیمیشن استفاده می شود.

در مرحله دوم باید طرح از روی کاغذ به پارچه مد نظر منتقل شود. اما این کار چگونه انجام می شود؟ دستگاه دوم که از آن استفاده می شود پرس حرارتی نام دارد و می توان توسط آن با اعمال فشار و حرارت طرح را از کاغذ به پارچه منتقل کرد. این دستگاه امکان تنظیم فشار و دما را دارد.  دلیل نام گذاری این روش این است که سابلیمیشن به معنای تصعید است و جوهر روی کاغذ در مرحله دوم تصعید شده (به حالت گاز در می آید) و به پارچه می چسبد.

مزایای چاپ پارچه با روش سابلیمیشن

چاپ پارچه به روش سابلیمیشن محبوبیت زیاد یدارد و در سراسر دنیا از این روش استفاده می شود. پس قطعا دلیلی برای این محبوبیت وجود دارد. این دلایل عبارت هستند از:

  • مقرونبه صرفه بودن
  • داشتن تنوع زیاد در نوع پارچه
  • قابلیت چاپ با متراژ های بالا

دستگاه پلاتر

دستگاه های پلاتر ابعاد مختلفی می توانند داشته باشند. این ابعاد عبارت هستند از:

  1. پلاتر چاپ پارچه با عرض 1.7
  2. پلاتر چاپ پارچه با عرض 2.2
  3. پلاتر چاپ پارچه با عرض 3.2

سرعت چاپ با پلاتر

پلاتر یک چاپگر صنعتی است. سرعت چاپ ر این دستگاه به تعداد هد های دستگاه و نوع چاپ بستگی دارد.

دستگاه های پلاتر چاپ پارچه انواعی دارند که یک سری از آن ها در ادامه بیان شده اند:

  1. پلاتر 2  هد
  2. پلاتر 3 هد
  3. پلاتر 4 هد
  4. پلاتر 8 هد
  5. پلاتر 15 هد

دستگاه کلندر

این دستگاه نام دیگری دارد که دستگاه ترانسفر حرارتی چاپ پارچه نام دارد. روش کار این دستگاه این است که با اعمال فشار و حرارت مناسب باعث تصعید شدن جوهر می شود. این حرارات باید حدود 200 درجه سانتی گراد باشد تا بتواند جوهر روی کاغذ به حالت گاز تبدیل شده  به پارچه منتقل شود. سرعت دستگاه های چاپ کلندر به قدرت سیلندر در دستگاه بستگی پیدا می کند.

متریال مناسب برای دستگاه پرینتر

با دستگاه پرینتر به روش مستقیم می شود بر روی پارچه های طبیعی چاپ انجام داد. پارچه های طبیعی آن دسته از پارچه هایی هستند که از الیاف طبیعی مثل پشم و پنبه تشکیل می شوند. این دستگاه ها فقط می توانند روی این پارچه های طبیعی به وب چاپ انجام دهند. دلیل این موضوع این است که تار و پود این پارچه ها می توانند جذب بالایی داشته باشند و جوهر را به خود جذب کنند. برای همین جوهر می تواند به خوبی در تار و پود این پارچه ها نفوذ کند و سپس فیکس شود. برای همین بدون نیاز به انجام چیزی اضافه، به صورت مستقیم میتوان چت را روی این پارچه ها انجام داد.

متریال مناسب برای دستگاه چاپ سابلیمیشن

در حال حاضر انواع زیاد یاز پارچه وود دارند که خیلی از آنها طبیعی می باشند. اما بیشتر پارچه ها ساخته دست خود ما انسان ها می باشد. می توان به عنوان مثال پارچه هایی مثل پلی استر را بیان کرد. ویژگی این پارچه ها این است که مواد به کار رفته در آنها نمی توانند جوهر را جذب کنند برای همین نیاز به استفاده از دستگاه چاپ غیر مستقیم سابلیمیشن داریم تا بتوانیم بر روی این پارچه های چاپ انجام دهیم.

این روش محبوب ترین روش چاپ غیر مستقیم است و در بسیاری از کارگاه ها از آن استفاده می شود. پارچه هایی که از جنس پلی استر 60 درصد به بالا هستند برای استفاده در دستگاه سابلیمیشن کاملا مناسب می باشند. می توان از چاپ سابلیمیشن برای چاپ بر روی سرامیک، بنر، پرچم و … استفاده کرد.

قیمت دستگاه های چاپ پارچه

هر کدام از دستگاه هایی که در بالا نام بردیم و معرفی کردیم کاربرد و مدل متفاوتی دارند و هر کدام را با یک روش می توان استفاده کرد. برای همین هنگام انتخاب روش چا باید به موارد زیادی توجه کرد. اول اینکه چه پارچه ای را می خواهیم رویش چاپ انجام دهیم. دوم اینه چه میزان بودجه داریم. سوم کاربرد پارچه است. به طور مثال برای لباس ها از چاپی با دوام تر باید استفاده شود.

هر دستگاه قیمتی دارد که این قیمت با توجه به ویژگی های دستگاه، روش کار آن، هزینه تولید، ابعاد دستگاه و … بستگی دارد.

نحوه کار با روش سابلیمیشن

نحوه چاپ پارچه به روش سابلیمیشن :

یکی از مقرون به صرفه ترین روش های چاپ ، چاپ پارچه با روش سابلیمیشن است سابلیمیشن در لغت معنی تصعید می باشد.

در چاپ پارچه به روش سابلیمیشن به دو دستگاه احتیاج داریم :

  1. چاپگرهای صنعتی چاپ دیجیتال
  2. دستگاه های ترانسفر حرارتی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

error: داده های محافظت شده