جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
ما را به اشتراک بگذارید

مشکلات کارگاه چاپ 2

مشکلات کارگاه چاپ

در این مقاله چه میخوانیم

مشکلات کارگاه چاپ از جمله مواردی است که امروزه بسیاری از کارگاه های چاپ را بسیار مورد آزار و ازیت قرار می دهد. این مشکلات ممکن ایست د حین انجام کار بوجود آید و باعث ایجاد ناراحتی و مشکلات بیشتر در کارگاه شود.

این مشکلات د رابتدای کار بسیار زیاد می باشد ولی به کمک تجربه ای که چاپگر به مرور زمان بدست می آورد این مشکلات هم بسیار کمتر می شود. بطور کلی چاپ برروی سیلک برای موارد مختلفی انجام می شود از جمله نایلون تبلیغاتی ، بگ پارچه ای ، انواع پارچه کارتن و فلز و … استفاده می شود. ولی چاپ برروی هر کدام نیاز به تخصص و تجربه ی خاص خود می باشد.

مشکلات کارگاه چاپ درساخت شابلون

یکی از رایجترین انواع مشکلاتی که در این صنعت با آن مواجه می شوید مشکلات مربوط به ساخت شالون می باشد. برای ساخت شابلون در ابتدای کار باید طوری را با کمک نیروی کششی مناسب کشید و برروی چارچوب فنری نصب کرد از جمله مشکلات ابتدایی چاپ همین پاره شدن توری است که باید کشده شود.

بعد از این مرحله ،مهمترین قسمت کشیدن لاک برروی شابلون از اهمیت بالایی برخوردار می باشد. در این مرحله علاوه بر لاکی که وجود داد یک بطری کوچک بعنوان حساس کننده و یک بطری دیگر به عنوان سخت کننده وجود دارد که بریا سفت کردن مواد چاپ شده مورد استفاده قرار می گیرد. نسبت استفاده این مواد بسیار اهمیت دارد یکی از مشکلات عمده همین نسبت استفاده مواد در کشیدن لاک برروی شابلون می باشد.

از حساس کننده باید به نسبت درست استفاده کرد. بیشتر مشکلاتی که در ظاهر کردن تصاویر برروی شابلون ایجاد می شود به دلیل نسبت اشتباه لاک به همراه حساس کننده می باشد. نسبتی که در بشتر مواقع مورد استفاده قرار می گیرد نسبت 1 به 7 یا 1 به 10 می باشد. یعنی به ازای هر 10 واحد لاکی که مورد استفاده قرار می دهیم باید یک واحد حساس کننده هم مورد استفاده قرار دهیم.

پس از این مرحله نوبت یه خشک کردن لاک و حساس کننده ای است که برروی شابلون کشیده ایم برای این کار شابلون آغشته شده به لاک و حساس کننده را در جای تاریکی قرار می دهیم تا خشک شوند. بعد از خشک شدن شابلون را برروی میز نور قرار می دهیم.

اگر از حساس کننده کمتری در ترکیب لاک استفاده کرده اید باید زمان نوردهی را افزایش دهید و اگر از حساس کننده بیشتری در ترکیب لاک استفاده کرده اید باید از زمان کمتر نوردهی استفاده کنید.

به طور کلی برای زمان نور دهی فرمول خاصی وجود ندارد بلکه زمان نور ذکی یک عدد کاملا تجربه بوده و بعد چند سال میزان آن را بدست خواهید آورد. یکی از مشکلاتی که در برخی موارد بوجود می آید همین زمان نور دهی است که بر اساس برند لاکی که مورد استفاده قرار می دهید متفادت می باشد.

برای این که بدانید از چه میزان حساس کننده باید استفاده کنید در ابتدای کار میزان میران ماده حساس کننده را یکسان بگیرید و مقدار نور دهی را تغییر دهید تا ببینید در چه زمانی آن نتیجه ای کخ مدنظر شما می باشد ایجاد می شود. یکی از کارهای اشتباهی که تازه کارها در ابتدای فرآیند خود انجام می دهمد این است که به جای این که زمان نور دهی را تغییر دهند مواد حساس را تغییر می دهند این مورد به نوع خود مشکلات زیادی را ایجاد می کند.

مشکل چاپ و هزینه شابلون

یکی از مهمترین مشکلاتی که در این صنعت وجود دارد کاهش قیمت چاپ می باشد آن هم به دلیل افزایش تعداد کارگاه های چاپ و استفاده از تکنولوژی های جدید بریا عمل چاپ برروی کیسه های پارچه ای می باشد. برخی از کارگاه ها برای جذب مشتری بیشتر هزینه ی مربوط به شابلون را از مشتری نمی گیرنند در حالی که هرینهی استفاده از توری در شابلون ها بسیار بالا می باشد. اگر شما بخواهید برای هر طرح یک شابلون بسازید با توجه به هزینه بالای توری چاپ باید هزینه شابلون زیادی را از مشتری بگیرید که شما را از بازار رقابتی خارج می کند. بهترین کار شستن شابلون پس از چاپ است. شما باید با هر توری چاپ بیش از 10 الی 20 طرح مختلف را چاپ کنید. همین مورد باعث می شود کیفیت کار نهایی بسیار پایین آید. برای این که این مشکل برطرف شود باید افراد فعال در صنف چاپ یک دستور عمل واحد برای تمام شرکت ها ایجاد کنند.

به طور کلی اگر فرآیند مربوط به شست و شو درست و به موقع انجام نشود فرآیند چاپ بسیار سخت و خسته کننده می شود.برای شست و شوی در ست و اصولی بلافاصله بعد از چاپ باید رنگ از شابلون خارج شود تا خشک نشود. شست و شوی شابلون باید به ظکلی انجام شود که هیچ اصری از رنگ داخل شابلون نماند برای این کار از بنزین و ریتاردر برای پاک کردن رنگ داخل شابلون استفاده می شود بعد از این مرحله به کمک تاید و با استفاده از اسکاج نرم باید هر دو طرف شابلن را کاملا تمیز شست. به عمل کمک بسیار زیادی به رها شدن لاک از توری شابلون می کند. بعد از این مرحه باید محلول سیکو هگزان را به دو طرف شابلون اسپرب کرد و به مدت 10 دقیقه صبر کرد تا لاک به طور کتمل از شابلون جدا شود.

سپس با اسکاج یا دستمال نرم به شستشوی شابلون بپردازید.طبیعتا لاک باییید به طور کامل با این روش از روی شابلون پاک شود.
شابلون هایی که در آن از محلول سخت کننده استفاده شده است شستشوی سخت تری دارند. لذا حدالامکان از سخت کننده استفاده نکنید. سخت کننده فقط برای چاپ اورینت و طرح هایی که چاپ بالای 10 هزار عدد دارند مورد استفاده قرار می گیرد.

مشکلات کارگاه چاپ در پخش شدن رنگ

یکی دیگر از مشکلاتی که در کارگاه ها بوجود می آید پخش نشدن درست رنگ در هنگام چاپ می باشد. یکی از دلایل بروز این مشکل رقیق بودن رنگ می باشد به همین دلیل هم بهتر است رنگ مورد استفاده در چاپ را کمی غلیظ درست کنیم تا پخش شدگی خوبی را بوجود آوریم.

برخی دیگر از مشکلات کارگاه های چاپ

  1. کنترل کیفیت:
    • عدم استفاده از تجهیزات کنترل کیفیت مناسب.
    • نقص در روش‌ها و فرآیندهای کنترل کیفیت.
  2. نوسانات در تولید:
    • عدم پایداری در تأمین مواد اولیه.
    • مشکلات در دقت تجهیزات.
  3. مشکلات مرتبط با مواد چاپ:
    • کیفیت پایین چاپ به دلیل مشکلات در مرحله طراحی و انتخاب مواد.
    • مشکلات نگهداری و انبارداری مواد چاپ.
  4. کارایی تجهیزات:
    • عدم تعمیرات و نگهداری منظم تجهیزات.
    • کاهش عملکرد تجهیزات به دلیل خستگی و سایر مشکلات فنی.
  5. آموزش و توانمندی کارکنان:
    • نقص در آموزش کارکنان در استفاده از تجهیزات.
    • عدم آشنایی با تکنولوژی‌های جدید در حوزه چاپ.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

error: داده های محافظت شده