کیسه های پارچه ای از چه موادی ساخته می شوند؟ در دنیای امروزه به جای آن که مثل قدیم از زنبیل های مختلفی برای جابجا کردن محصولات استفاده شود از کیسه های پلاستیکی و پارچه های برای جابجا کردن محصولات خریداری شده از فروشگا ها استفاده می شود.
به طور کلی امروزه گزینه های زیادی برای جابجا کردن محصولات خریداری شده وجود دارد از کیسه های پارچه ای که دوستار محیط زیست می باشند گرفته شده تا کیسه های پلاستیکی ضخیم با مقاومت بالا.
کیسه های مورد استفاده روزانه مردم از مواد مختلفی تولید و ساخته می شوند که همین انتخاب مواد تشکیل دهنده کیسه ها باعث محبوبت برخی از این کیسه ها در بین مردم شده است. یکی از این کیسه های ، کیسه های پارچه ای می باشد که دارای مقاومت بالا و تاثیر مخرب بسیار کمتری بر روی محیط زیست دارد، می باشد. نکته مثبت در مورد کیسه های پارچه ای این است که این کیسه ها به دلیل مواد استفاده شده در آنها برخلاف کیسه های پلاستیکی یک بار مصرف نمی باشند و می توان به دفعات زیادی از آنها استفاده کرد.
ویژگی کیسه های پارچه ای
کیسه های پارچه ای به دلیل ماهیت مواد تشکیل دنده اش بری محیط زیست خطری ندارد و به مرور زمان تجزیه می شود. یکی از مزایای این کیسه ها این می باشد که می توان از این کیسه ها به مدت زمان طولانی در حدود 2 تا 3 سال استفاده کرد که همین مورد باعث صرفه جویی در هزینه مصرفی و انرژی مصرفی برای تولید این گونه کیسه ها می شود.
نکته ای که باید به آن دقت شود هزینه تولید این کیسه ها می باشد . در واقع به دلیل این که مواد تشکیل دهنده ی این محصول طبیعی می باشد انرژی بسیار کمتری بابت تولید هر دانه کیسه هزینه می شود که این مورد نسبت به نایلون های پلاستیکی بسیار نکته مثبتی می باشد. به طور کلی از کیسه های پارچه ای بیشتر در زمانهایی که ما خرید های کوچک مانند خرید لباس یا لوازم قابل حمل کوچک داریم، استفاده می شود ولی از در خرید برخی از مواد دیگر هم می توان از این نوع کیسه ها استفاده کرد موادی مانند: مواد غذایی، حمل لوازم مسافرت،خرید خوراکی و غیره.
یه دلیل مزایای زیادی که استفاده کنندگان این نوع کیسه ها می توانند بدست آورند تولید کنندگان بسیار زیادی اقدام به تولید این گونه کیسه ها در رنگ ها و مدل های مختلفی کرده اند. البته می توان این گونه کیسه ها را از نظر طرز تولید به دو دسته تقسیم کرد که این دو دسته عبارتند از کیسه های دوختی و کیسه های پرسی که برای تولید انواع کیسه های بند دار، زیپ دار و فانتزی مورد استفاده قرار می گیرد. از مزیت های دیگر این بگ های می توان به این مورد اشاره کرد که می توان انواع چاپ ها مانند چاپ سیلک، چاپ افست و چاپ دیجیتال را به راحتی برروی آنها اجرا کرد. همین مورد باعث شده است این گونه کیسه های یکی از موارد بسیار عالی برای عمل تبلیغات انتخاب بشوند.
مواد تشکیل دهنده کیسه های پارچه ای
همان طور که در بالا گفته شده است کیسه های پارچه ای تجزیه پذیر می باشند و به دلیل نوع موادی که از آن درست می شوند مقاومت بالایی دارند و می توان از آنها در دفعات زیادی استفاده کرد. می توان الیاف طبیعی که از آنها برای تولید و ساخت پارچه استفاده می شود را بارهای بار پرورش داد و هنگامی که این کیس ها فرسوده و خراب شد آنها را بازیافت کرد و حتی می توان از آنها کود و کمپوست درست کرد زیرا این کیس ها تجزیه گذیر می باشد و برای محیط هیچ ضرری ندارند.
در ادامه لیستی از مواد مختلفی که بیشتر برای تولید کیسه های پارچه ای استفاده می شوند، ارائه شده است:
کیسه های پنبه ای یا نخی
قدیمی ترین نوع فیبر که بشر از آن برای تولید پارچه استفاده کرده است پنبه نام دارد که جایگزین بسیار خوبی برای پلاستیک می باشد. از ویژگی های این محصول می توان به وزن بسیار پایین این محصول اشاره کرد که باعث شده است تا بتوان از این محصول در مصارف مختلفی استفاده کرد. از دیگر ویژگی های این ماده می توان به این مورد اشاره کرد که این ماده زیست تخریب پذیر بود و آن هم به این دلیل می باشد که این ماده 100در صد از مواد آلی بوجود آمده است.
با این حال از آنجایی که پنبه به منابع زیادی برای رشد و پرورش نیاز دارد، باید حداقل بیش از صد بار از یک کیسه پارچه ای نخی استفاده کرد تا اثرات زیست محیطی آن خنثی شود.
کیسه های کنفی
این نوع فیبر از گیاهی به نام کنف به دست می آید به همین دلیل هم کیسه های تولید شده از الیاف این گیاه را با نام کیسه های کنف می شناسند. این ماده جایگزین بسیار مناسبی برای کیسه های پلاستیکی می باشد. کیسه های ساخته شده از الیاف کنف مقاومت کششی بیشتری نسبت به کیسه های ساخته شده از پارچه های پنبه ای دارند به همین دلیل هم می توان از این کیسه ها برای جابجا کردن مواد سنگین نیز استفاده شود. از ویژگی های این کیسه ها می توان به این مورد اشاره کرد که این کیسه ها قابل شست و شو می باشند و با شستن این کیسه ها به دفعات از مقاومت کشی آنها کاسته نمی شود. پرورش گیاه کنف بسیار به صرفه می باشد زیرا این گیاه برای رشد خود به آب بسیار کمی نیاز دارد. از هر جریب این گیاه می توان 6 تن کنف بدست آورد که این میزان کنف نسبت به پنبه بسیار بیشتر می باشد و همین موضوع باعث شده است تا این گیاه انژری کمتری برای تولید مصرف کند.
تنها مورد این می توان به عنوان عیب این گونه کیسه های مطرح کرد که این گیاه را نمی توان در کشورمان ایران پرورش دهیم و برای ساخت پارچه از این نوع گیاه نیاز است تا الیاف از خارج ایران وارد شود. با این وجود هنوز هم در مقایسه با سایر کیسه های قابل استفاده مجدد، کنف یک ماده ارگانیک و با تاثیر کم بر محیط زیست است.
پیشنهاد می کنیم از صفحه ی چاپ کیسه پارچه ای دیدن فرمایید