رنگ پارچه انواع مختلفی دارد. در صورتی که می خواهید روی لباس یا پارچهخود نقاشی کنید و یا آن ها را رنگ کنید، باید ابتدا بتوانید مناسب ترین رنگ برای موردی که می خواهید استفاده کنید را انتخاب و تهیه کنید. بنا بر این در ادامه یک راهنما برای اتسفاده از رنگ پارچه برای شما آماده کرده ایم که با خواندن آن می توانید اطلاعات مورد نیاط خودرا بدست بیاورید.
پیشنهاد می کینم از صفحه ی چاپ کیسه پارچه ای دیدن فرمایید
بهترین انتخاب برای رنگ پارچه چیست؟
اگر می خواهید رنگ پارچه را برای یک لباس اتسفاده کنید واضح است که باید رنگی را انتخاب کنید که دائمی باشد و در اثر شست و شو از بین نرود. بنابر این بهترین انتختاب رنگ پارچه دائمی و ضد آب است. اگر به فروشگاه های صنایع دستی یا لوازم هنری نزدیک به خود سری بزنید می توانید انواعی از رنگ مخصوص پازچه را تهیه کنید. این رنگ مخصوص پارپچه در شکل های مختلف از جمله قوطی های اسپری، بطری های پلاستیکی رنگ و نشانگر در فروشگاه های لوازم هنری موجود است و می توانید آن ها را همراه با ابزرا اتسفاده شان ماننند قلم مو و پالت خریداری کنید. از آنجایی که این رنگ برای اتسفاده بر روی پارچه طراحی شده و مخصوص این کار است، برای اکثر پروزه های نقاشی و رنگ آمیزی پارچه بهترین و مناسب ترین انتخاب است. رنگ مخصوص پارچه به گونه ای طراحی شده است که بتوان بدون وارد کردن هیچ لطمه ای به پارچه و بدون ترک خوردن و محو شدن به روی پارچه بچسبد. حواستا باشد که پیش از اتسفاده دستور العمل های روی برچسب رنگ را با دقت مطالعه کنید.
رنگ روغن
صد ها سال است که استفاده از رنگ های روغنی بین هنرمندان رایج است. از ابتدای دوره رنسانس، رنگ روغن در نقاشی روی بوم اتسفاده می شد. اما موردی که وجود دارد این است که وقتی پارچه ای رابا رنگ روغن نقاشی و رنگ کنیم، پس از مدتی، پارچه تخریب خواهد شد. به همنیدلیل باید قبل از اتسفاده ازرنگ روغن، بوم هارا آستر کنیم. آستر همان پرایم کردن است و به این شیوه انجام می شود که پیش از شروع نقاشی، بوم را با یک یا دولایه گسو اکریلیک رنگ می کنیم.
اگر می خواهید نقاشی را روی لباس پیاده کنید، باید توجه داشته باید که رنگ روغن در نهایت پارچه را پوسیده می کند مگر اینکه آن را آستر کنیم. رنگ روغن همچنین پس از خشک شدن شکننده می شود و ممکن است ترک بخورد. البته با این حال ممکن است شما به دلیل وضوح و کیفیت بالای رنگ روغن و تانایی ترکیبی ان بخواهید ا زآن استفاده کنید. بنا بر این پیش از استفاده از رنگ روغن روی پارچه، آن را با گسوی سفید رنگ ای شفاف بپوشانید تا پارچه پر شود.
رنگ اکریلیک: بهترین گزینه
رنگ اکریلیک مزایای بسیار زیاد دارد: در هوای عادی به سرعت خشک می شود، در طیف رنگی نا محدودی موجود است و می توان هر رنگی را در آن پیدا کرد، پس از خشک دشن دائمی است. این رنگ همچننی بسیار انعطاف پذیر است و ثابت می ماند به همین دلیل برای استفاده روی پارچه انتخاب سبسیار عالی ای است. اگر نگ پارچه رانتوانستید تهیه کنید یا در دسترس تان نبود می توانید به جای آن از رنگ اکریلیک استفاده کنید. رنگ پارچه و رنگاکریلیک یک تفاوتاصلی دارند و آن هم در بافت است. بافت رنگ اکریلیک خشک تر از بافت رنگ پارچه است.
رنگ های پف دار
رنگ پف دار نیز نوعی خاصی از رنگ های پارچه می باشد. می توان ان را از طریق یک بطری فشرده پلاستیکی روی پارچه اعمال کرد به این صورت که بطری رنگ را در یک خط ریز پخش می کند. این رنگ حتی پس از خشک شدن نیز پف کرده می ماند. این نوع رنگ اکثرا در طیف هایرنگی روشن و پاستیلی پیدا می شوند. دو مورد وجود دارد که اتسفاده از رنگ های پف دار را سخت می کند. اولین ایراد این است که رنگ های پف دار انعطاف کمی دارند و ترکیب پذیری شان کم است. به عنوان دومین ایراد می توان موجود بودن در طیف های محدود را نام برد. این رنگ های فقط برای یک سری پروژه خاص مناسب استفاده هستند.
رنگ ایربراش
رنگ ایربراش انتخاب بسیار خوبی است چراکه ترک نمی خورد و یا محو نمی شود. وقتی آن ار یک قلم مو اعمال کنیم می بینیم که اثر می تواند نرم و عجیب غریب به نظر برسد. استفاده از یاربراش یک نقطه ضعف دارد و آن این است که شما باید یک ایربراش بخرید یااز قبل داشته باشید و طریقه اتسفاده از آن را یاد بگیرید. یادگیری آن نیازمند صبر و زمان و تمرین زیاد است.
باید ها و نباید ها
نقاشیروی پارچه فرصتی بیار شگفت انگیز استکه به شما فرصت می دهد تا خلاقیت خود را گسترش دهید و آن را روی بستر متنوع پارچه ها تمرین کنید. رنگ آمیزی و نقاشی روی پارچه و لباس و بقیه محصولات پارچه ای به شما فرصت این را می دهد که محصولات اختصاصی را خلق کنید که منحصر به فرد هستند. اکثر طرح های نقاشی دشه روی پارچه از رنگ هایی استفاده می کنند که برای بافت پارچه فرموله دشه اند.
در ترکیب کردن رنگ ها زیاده روی نکنید
وقتی دارید رنگ ها را بریا استفاده با هم مخلوط می کنید، فکر خوب یاست که مقدار زیادی از رنگ ها را باهم مخلوط کنید چراکه پارچه بدون پاریم بیشتر از حد معمول رنگ را جذب خود می کند. برای رنگ آمیزی روی پارچه تکنیک های زیادی وجود دارداز جمله رنگ آمیزی آزاد، شابلون، بلوک، مهرزنی، اسپری و … اگر تازه کار هستید بهتر است قبل از انجام طرح اصلی ابتدا روی تکه های پارچه تمیرن کنید.
بی تاب نباشید
قبل از اینکه پارچه را حرکت دهید باید ابتدا مطمعن شوید که به طور کامل خشک شده است. اگر پارچه ار بالایه های زیاد رنگ رنگ آمیزی کرده اید ممکن است خشک دشن آن کمی بیشتر طول بکشد. هر رنگ یک الزامات برای خشک شدن دارد. مثلا برخی رنگ ها را باید پس از خلق اثر گرم کرد. بعضی ممکن است پس از خشک شدن نیاز به آبکشی سرد داشته باشند.