جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
ما را به اشتراک بگذارید

9 مورد از انواع پارچه ها که باید با آن آشنا باشید

9 مورد از انواع پارچه ها که باید با آن آشنا باشید

در این مقاله چه میخوانیم

انواع پارچه ها در زندگی روزمره ما به کار می روند. باید گفت که از مدت ها پیش همین طور بوده اتس. امروزه کسب و کراهای زیادی با پارچه سر و کار دارند و باید گفت که در صنایع زیادی از پارچه استفاده می شود. در حال حاضر از انواع پارچه به طور عمده برای ساهت پوشاک استفاده یم شو. قسمت بزرگی از بازار های جهانی را نیز فروشگاه های پوشاک و مد تشکیل می دهند چون پوشاک نیاز هر انسانی است. حتی شاید مهم ترین، پر کاربرد ترین و قدیمی ترین اختراع بشر همین پارچه باشد. باید اشاره کرد که نه تنها صنعت پوشاک و مد، بلمه صنایع دیگری مثل صنایع هنری، لوازم التحریر، بازاریابی و چاپ نیز از پارچه استفاده می کنند. از پارچه در ساخت کیسه های پارچه ای نیز استفاده می شود.

انواع پارچه ها

پارچه ها از نظر جنس و مواد استفاده شده در ساخت به دسته های مختلفی تقسیم می شوند. در این مقاله قصد ما این است که شما را با انواع مختلف و اصلی پارچه ها آشنا کنیم. به این شکل می توانید موقع خرید پارچه با اطلاعات کافی به خرید بروید و بهترین انتخاب را بکنید.

1. پلی استر

حتما تا به حال نام پلی استر را شنیده اید. پلی استر نوعی پارچه مصنوعی می باشد که در واقع از نفت بدست آمده است. این نوع پارچه مصنوعی ارزان قیمت است بنابر این مصرف بالایی دارد. همین موضوع باعث شده تا به یکی از معروف ترین منسوجات موجود در بازار های جهانی تبدیل شود.

مقاومت بالای این پارچه در برابر کشش، چین خوردگی، چروک، مواد شیمیایی و … باعث شده تا دردسر کمتری داشته باشد و توسط افراد زیادی استفاده شود. انی پارچه به دلیل راحتی استفاده و مراقبت و همچنین اسانی شست و شو و اتو کردن، گزینه ای عالی برای استفاده روزانه است.

بسیاری از مزایای این پارچع را گفتیم و حالا به سراغ مشکلاتش می رویم. این پارچه قابلیت تنفس ندارد و برایس همین است که نمی تواند رطوبت را از لباس خارج کند یا هوا را انتقال دهد. همین مضووع ان را به انتخابی نامحبوب و نامناسب برای تابستان تبدیل می کند.

یکی دیگر از معایب این نوع پارچه این است که از نفت ساخته شده است بنابر این در طبیعت به راحتی تجزیه نمی شود. همچنین می توان به قابلیت اشتعال نیز به عنوان یکی از معایب این پراچه نگاه کرد. بنابر این اگر در نزدیکی حرارت زیاد کار می کنید یا در معرض آتش هستید، بهتر است از پارچه های پلی استری در پوشاک و لوازم خود استفاده نکنید.

2. ویسکوز

این پارچه را با نام ریون و یا ابریشم مصنوعی نیز می شناسند. مزایای این نوع پارچه بسیار زیاد است که به چندتای آن ها اشاره می کنیم.

  1. پایه این پارچه گیاهان است و از درخت ها به دست می آید.
  2. مقاومت بالایی نسبت به کشش دارد.
  3. آب را جذب می کن.
  4. قابلیت تنفس دارد.
  5. الکتریسیته ساکن نمی گیرد.
  6. سبک است.
  7. نرم و لطیف می باشد.
  8. رنگ پذیری آن خوب است.

با اینکه این پارچه از مواد طبیعی درست می شود، به آن لقب مصنوعی را می دهند چون به طور طبیعی در طبیعت وجود ندارد. باید گفت که خاصیت کشسانی این پارچه تا حدودی کارایی دارد چون پس از وارد شدن کشش بیش از حد تحمل پارچه، پارچه دچار کشش دائمی و می شود و افتادگی خواهد داشت.

با این اوصاف می توان گفت که پارچه ویسکوز یکی از بهترین پارچه هایی است که تا به حال ساخته شده است.

3. چرم (طبیعی و مصنوعی)

نحوه تولی د چرم طبیعی این است که باتدا از طریق دباغی تولید می شود و سپس آماده و پرداخت می شود. چرم طبیعی از پوست خام حیواناتی مثل مار، سوسمار، گاو، بز، گوسفندف روباه و … تولید و تهیه می شود. چرم مصنوعی از پی وی سی و پلی اورتان تولید می شود و بنابر این کم هزنه تر از چرم طبیعی است. مزیت چرم مصنوعی این است که در تولید آن به حیوانات آسبی وارد نمی شود.

4. کتان

پارچه کتان یکی از قدیمی ترین انواع پارچه ها است. می توان قدمت این پارچه را برای حدود 8 هزار الی 34 هزارسال قبل از میلاد تخیمن زد.

کتان مزیت های زیادی دارد که در ادامه به آن ها اشاره می کنیم.

  1. مقاومت بالا در برابر کشش
  2. مقاومت در بابر حشرات موذی مثل بید
  3. مقاومت در برابر حلال های آلی
  4. مقااومت در برابر مواد اسیدی و بازی
  5. مقاومت تقریبی در برابر حرارت بالا
  6. جذب بالای آب

پارچه کتان در برخورد با حرارت بالا تغییر رنگ می دهد. کتان در صورتی که مرطوب شود قدرت بیشتری خواهد داشت برای هیمن ریسندگی آن در حالت مرطوب راحت تر است.

از کتان غیر از صنعت نساجی در صنایع دیگر مثل ساخت کاغذ سیگار، ساخت اسکناس و کاغذ استفاده می شود.

از کتان رد تهیه نخ هایی مثل نخ بخیه و نخ دوخت محصولات چرمی استفاده می شود. در صنایع دستی نیز از کتان بافته شده استفاده می کنند. جذب الای پارچه های کتان سبب شده تا در ساخت حوله و دستمال کاغذی نیز به کار روند. حوله های کتانی انتخاب بهتری نسبت به حوله های ینه ای هستند. این به این دلیل است که هر دو رطوبت جذب می کنند اما کتان زودتر خشک می شود.

5. ابریشم (از انواع پارچه های لوکس)

ابریشم از دوران قدیم به عنوان یکی از محبوب ترین و شیک ترین انواع پارچه سناخته می شده است. دلیل این موضوع درخشندگی، نرمی و لطافت این پارچه است. این پارچه را از پروتئینی به نام فیبروئین تهه می کنند. این پروتئین را تنها حشرات خاصی تولید می کنند. یکی از این حشرات کرم ابریشم است.

روش تولید نخ ابریشم به این شکل است که ابتدا تخم های ابریشم را در سبد هایی از جنس بامبو پرورش می دهند. سپس به کرم ها رسیدگی می کنند و به آن ها غذا می دهند. وقتی کرم ها به اندازه کافی بزرگ شدند دیگر دست از غذا خوردن می کشند و پیله ای اطراف خود می بافند. سپس برای این که تار ها صدمه نبینند ابتدا پیله ها را داخل آب جوش قرار می دهند تا کرم ها بمیرند. پس از آن توسط وسیله های مخصوص نخ پیله جداسازی می شود و سپس پارچه را می بافند.

این پارچه جذب بالایی دارد و همین موضوع باعث شده تا بتوان از آن هم در فصول گرم و هم در فصول سرد استفاده کرد. در گذشته اشراف زادگام لباس های ابریشمی بسیار گران بها می پوشیدند. ابلته باید گفت که این پارچه در برابر چین خوردگی و قرار گرقتن در بابر آفتاب با دوام نیست.

6. جین

پارچه جین نوعی پارچه سات که ضخامت زیادی دارد. این پارچه به نظر مصنوعی می آید اما در واقع از پنبه ساخته شده است. هنگام ساختن پارچه های جین، پنبه را از زیر دو  یا چند نخ پیچ دار عبور می دهند. این پارچه به دلیل نوع خاص رنگ رزی ای که دارد، از یک یطرف آب دیده می شود و از طرف دیگر سفید. پارچه های جین ویژگی هایی مثل دوام بالا در برابر پارگی دارد. همچنین رنگ آن مقاوم است و به سادگی تغییر نیم کند.

این پارچه مقاومت بالایی در برابر حرارت دارد بنابر این به راحتی اتو می شود. این پارچه قالبیت تنفس و عبوذ دادن هوا را دارد. این پارچه در باتدا سفت و تنگ است اما پس از چند بار استفاده جا باز می کند.

7. نایلون

نایلون پارچه ای کاملا مصنوعی است. نایلون نوعی پلیمر است. ابتدا این پارچه برای جایگزین کردن جوراب های ابریشمی ساق بلند تولید شد. دلیلی این موضوع این است که تولید ابریشم هزینه بر بود و همچنین جوربا های ابریشمی دوام بالایی نداشتند. همین مضوضع باعث شد تا نایلون جایگزین آن شود. یکی از نقاط شعف این پارچه این سات که نمی تواند آب را جذب کند برای همین برای تابستان انتخاب منسابی نست.ابلته نایلون چون سبک وزن و به صرفه است به صورت انبوه تولید شده و مورد استفاده قرار گرفت. همچنین ترکیب کردن آن با مواد دیگر آن را ارزان قیمت تر نیز می تواند بکند. این پارچه همانطور که می دانید از فراورده های نفتی است بنابر این برای طبیعت مضر می باشد و می تواند برای مدتی طولانی بدون تجزیه شدن در طبیعت باقی بماند.

8. ساتن

این پارچه ویژگی خای بارزی مثل درخشندگی، براق بودن و نرمی دارد برای هیمن به عنوان پارچه یا لوکس عرضه می شود. لباس های دوخته شده از این پارچه معمولا لباس های شیک و تجملی مثل لباس های مجلسی، لباس های عروسی، پیراهن های گران قیمت و لباس های خواب هستند. حتی از این پارچهب رای تهیه روکش وسایل منزل نیز استفاده می شود. نام ساتن به نوع بافت آن می گویند. یعنی بسیایری از پارچه ها با ساتن بافته می شوند اما ساتن نیستند.

پارچه ساتن ظاهری بسیار مشابه ابریشم دارد اما شاتباه فکر نکنید. این دو پارچه متفاوت هستند و ابریشم یکی از موادی است که در ساخت ساتن به کار می رود. ساتن می تواند هنگام شست و شو به راحتی تغییر شکل دهد برای همین باید با ملایمت و دقت شست و شو داده شود.

9. حریر

پارچه حریری مزایای بسیار زیادی دارد از جمله:

  1. تنوع رنگ بالا
  2. لطافت و نرمی
  3. مناسب برای هوای گرم و مرطوب
  4. قیمت منساب
  5. وزن سبک
  6. حمل راحت

احتمالا پس از مطالعه این مقاله به این پی برده اید که ساتفاده از پارچه یکی جزء جدا نشدنی از زندگی هر کدام ما سات. اما باید ویژگی های هر کدام از انواع پارچه را بدانیم تا بتوانیم بهترین مورد برای استفاده رد شرایط مختلف را انتخاب کنیم. بنابر این این مقاله را برای شما آماده کرده ایم تا به شما طالاعات لاطم را بدهیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

error: داده های محافظت شده