جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
ما را به اشتراک بگذارید

روش های چاپ روی پارچه

روش های چاپ روی پارچه

در این مقاله چه میخوانیم

چاپ روی پارچه، راهی برای به دست آوردن لوازم با طرح دلخواه خود ما می باشد. امروزه افراد زیادی به استفاده از طرح ها و رنگ های متنوع در لباس ها و وسایل خود استفاده می کندد. مثلا اگر طرحی مد نظرتان است و وسیله مورد نیاز خودتان را پیدا نمی کنید، می توانید دست به کار شوید و آن را تولید کنید.

پیشنهاد می کنیم از صفحه ی چاپ روی کیسه پارچه ای دیدن فرمایید.

روش های متفاوتی برای چاپ روی پارچه وجود دارد که بهترین آنها چاپ سیلک است. همچنین چاپ سابلیمیشن نیز روشی عالی برای چاپ روی پارچه است و هردوی آنها از نظر سرعت، کیفیت، هزینه، دوام و … جزو اصلی ترین روش های چاپ هستند. اما امروز ما به روشهای دیگر نیز می پردازیم.

چاپ مستقیم روی پارچه

یکی از روش های چاپ روی پارچه استفاده مستقیم از رنگ روی سطح پارچه است. برای این روش چاپگرهایی استفاده می شوند که بسیار گران قیمت هستند. اما کیفیت بالای چاپ در این روش دلیلی موجه برای هزینه بالای این چاپگر ها است. هرچند این روش به خاطر دقت بالای چاپ، سرعت پایینی دارد.

چاپ روی پارچه به روش حرارتی

یکی از روش های چاپ روی پارچه ، چاپ حرارتی می باشد که بسیار محبوب بوده و برای کسب و کار های کوچک و آنلاین شاپ ها کاملا مناسب است. در این روش، طرح مورد نظر روی کاغذ های مخصوص شفاف چاپ می شوند و طرح با استفاده از انتقال حرارت، روی پارچه چاپ می گردد.

در این روش حتی طرح های پیچیده و ظریف نیز با کیفیت بالا روی پارچه چاپ می شوند. پرینتر های حرارتی،  از حرارت بالای 180 درجه سلسیوس استفاده می کنند. البته اگر پارچه ای که قصد چاپ روی آن را دارید ضخیم باشد، ممکن است طرح چاپی از رنگ پارچه تاثیر بگیرد. در این روش سرعت کار بسیار بالا است اما در عوض ممکن است طرح چاپ شده پس از مدتی از روی پارچه جدا شود.

 چاپ روی پارچه با روش سابلیمیشن

سابلیمیشن از نظر لغوی تصعید ترجمه می شود. تصعید به معنایتبدیل از حالت جامد به حالت گاز است. در این روش، در دمای 200 درجه سلسیوس جوهر استفاده شده از حالت جامد به حالت گاز تبدیل می شود و بر روی پارچه نشسته و طرح مورد نظر را اجرا می کندو ابن روش برای چاپ روی ظروف نیز به کار می رود.

در این روش، کاغذ استفاده شده ارزان تر از سایر روش ها می باشد هرچند جوهر آن هزینه بالایی دارد و هزینه نهایی تفاوت چندانی با سایر روش ها نمی کند.

امکان استفاده این روش در کار هایی با تیراژ بالا و کارهای تکی و همچنین نداشتن محدودیت در تعداد چاپ، باعث شده این روش جذابیت خاصی برای افراد فعال در این صنعت را پیدا کند. در این روش نیز مانند روش حرارتی طرح روی یک کاغذ چاپ می شود و سپس کاغذ روی پارچه قرار می گیرد و به آن گرما داده می شود. با گرفتن گرما، جوهر ها تصعیدشده و بر روی پارچه می نشینند.

مزایای چاپ سابلیمیشن
  1. طرح چاپ شده قابل شست‌وشو است: در روش چاپ تصعیدی، کیفیت چاپ بسیار بالا است و چون جوهذ چاپ در انی روش به بخشی از پارچه تبدیل می شود، تصویر یا نوشته با شستشو از روی پارچه پاک نمی شود.
  2. سرعت چاپ آن بالاست: این روش چاپ سریع تر از سایر روش‌ها است و شما می‌توانید سرعت تولید محصول خود را افزایش دهید.باعث افزایش سرعت تولید محصول می شود.
  3. از کیفیت خوبی برخوردار است: در روش چاپ سابلیمیشن، به علت عدم گذار از حالت مایع، احتمال پخش رنگ کمتر می باشد. همچنین طرح‌های پیچیده‌تر را به‌راحتی می‌توان بر سطح دلخواه خود چاپ کرد و به علت جنس جوهر مورداستفاده، طرح نهایی بسیار شفاف تر و زیباتر است.
  4. طرح ماندگاری بالایی دارد: در استفاده کردن از این روش چاپ، طرح چاپ شده پس از مدتی لایه لایه یا کمرنگ نمی شود. دلیل این مسئله این است که جوهر به بخشی از پارچه تبدیل شده است. 
  5. قیمت مناسب چاپ: در چاپ تعداد پایینتر، این روش همچنان قیمت مناسب تری نسبت به سایر روش ها دارد. اما در تیراز های بالا تر ، به دلیل گران بودن جوهر تصعیدی، هزینه چاپ تفاوت چندانی با سایر هزینه ها ندارد.

در این روش محدودیت هایی نیز وجود دارد که یکی از آنها محدودیت در جنس پارچه یا محصولی است که می خواهید چاپ روی آن انجام شود. این روش به دلیل دما و فشار بالا تنها بررروی اجسامی که ترکیبشان پلی استر یا پلیمر است ممکن می باشد.

 چاپ قالبی روی پارچه

چاپ روی پارچه به روش قالبی، به این صورت است که برای اجرای یک طرح روی پارچه اعم از تیشرت، هودی، توت بگ، دورس و … ، شابلون‌هایی به شکل طرح مورد نظر ساخته می‌شود و از این شابلون‌ها برای ایجاد طرح استفاده می‌شود. شابلون‌های استفاده شده در این روش چاپ روی پارچه می‌توانند از جنس‌ فلز، چوب، کاغذ یا پلاستیک باشند.
این روش چاپ روی پارچه بسیار آسان است و اجرای آن نیازی به توانایی خاصی ندارد، اما در عوض بسیار زمان‌بر بوده و بیشتر برای طرح‌های تکی مناسب است.

 چاپ با اسپری روی پارچه

چاپ اسپری، یکی از روش‌های چاپ پارچه است که همانطور که نام آن نشان می‌دهد از اسپری برای عمل چاپ استفاده می شود. در این روش از چاپ روی پارچه، از اسپری های رنگ به صورت کنترل شده و روی شابلون استفاده میکنند تا بتوان طرح مورد نظر را به اجرا رساند. این روش بیشتر در لباس‌های آبرنگی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

چاپ باسمه

این روش چاپ، با نام باسمه شناخته شده است که برای ایجاد طرح‌های اسلامی-ایرانی مورد استفاده قرار می‌گیرد. در این روش، نقش مورد نظر روی قالب‌هایی از جنس چوبی یا مسی کنده‌کاری می‌شود و روی بخش‌های مربوط به طرح از رنگ مد نظر استفاده می‌شود، سپس برای ایجاد طرح روی پارچه، قالب‌ها به پارچه فشرده می‌شوند. یکی از مزایای این روش این است که قالب‌های مورد استفاده در این روش چندبار مصرف هستند و با استفاده از آن‌ها می‌توان طرح مورد نظر را روی چندین پارچه اجرا کرد.

 چاپ دیجیتالی

همانطور که از نامش می‌توان حدس زد، در این روش طرح مورد نظر توسط یک دستگاه روی پارچه چاپ می‌شود. در این روش طرح مذکور توسط کامپیوتر طراحی شده و به پرینتر داده می‌شود و پرینتر به طور مستقیم طرح را روی پارچه چاپ می‌کند. پس از چاپ تصویر مربوطه روی پارچه، به آن در یک تونل حرارتی، گرما داده می‌شود تا طرح مورد نظر خشک و ثابت شود

استفاده از این روش چاپی برای ایجاد طرح‌های خاص و فانتزی بسیار مناسب است و چاپ دیجیتالی روی پارچه از سرعت بالایی نیز برخوردار است و در مدت زمان کم می‌توان البسه زیادی با طرح مورد نظر به چاپ رساند. کیفیت چاپ پرینترهای DTG بسیار بالا است و حتی می‌توانید برای طرح‌های موجود سایه نیز ایجاد کنید و در چاپ هیچ رنگی در این روش محدودیتی نخواهید داشت. هزینه چاپ روی پارچه با استفاده از روش چاپ دیجیتالی جدا از خرید دستگاه پرینتر آن، نسبت به روش‌های دیگر پایین‌تر است که البته در این روش چاپ، در تیراژ بالا هزینه چاپ به صورت تصاعدی بالا می‌رود.

از معایب این روش چاپ روی پارچه می‌توان به احتمال از بین رفتن طرح چاپی در شست‌و‌شوهای مکرر البسه اشاره کرد و دیگر عیب آن، عدم امکان استفاده از این روش برای تمامی پارچه‌های موجود است. هم‌چنین باید در نظر داشته باشید استفاده از این روش در پارچه‌های تیره انتخاب مناسبی نخواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

error: داده های محافظت شده