تاثیر ساک پارچه ای بر محیط زیست امروزه مورد توجه بسیاری از طرفداران حفاظت از محیط زیست قرار دارد. براساس تحقیقات انجام شده، کیسه های پلاستیکی با استفاده از باکتری ها قابل تجزیه هستند، اما این فرآیند ممکن است تا 1000 سال طول بکشد. این مدت زمان طولانی برای تجزیه هر یک از این کیسه های پلاستیکی، منجر به آسیب جدی به محیط زیست می شود. بنابراین، جستجوی جایگزینی برای این کیسه های پلاستیکی ضروری است تا از آسیب جدی به محیط زیست و حیوانات جلوگیری شود.
پیشنهاد می کنیم از صفحه ی کیسه پارچه ای دیدن فرمایید
امروزه، ساک پارچه ای به عنوان جایگزین مناسبی برای کیسه های پلاستیکی شناخته شده است. این ساک ها، نه تنها برای مشتریان مزایای بسیار بیشتری دارند، بلکه به عنوان دوستدار محیط زیست شناخته می شوند. در این مقاله، ما قصد داریم تا درباره تاثیر ساک پارچه ای بر محیط زیست، توضیحاتی را برای شما ارائه کنیم.
برای کسب اطلاعات بیشتر درباره ساک پارچهای و تاثیرات مختلف آن، به شما پیشنهاد میدهیم به صفحه کیسه پارچهای مراجعه کنید.
تاثیر ساک پارچهای بر محیط زیست تا چه حد جدیست
با توجه به افزایش مشغله کاری و فاصله زیاد مراکز خرید از محل زندگی افراد، بسیاری از مردم تمایل دارند تمام نیازهای خود را در یک مرکز خرید تهیه کنند. این باعث می شود حجم زیادی از کیسه های نایلون در دست مشتریان قرار گیرد که هر کدام می تواند برای محیط زیست خطرناک باشد. اگرچه ممکن است فکر کنید که می توانید از این کیسه های نایلون به عنوان کیسه زباله استفاده کنید، اما پس از رها کردن آنها در محیط زیست، مشکلات جدی برای محیط زیست به وجود می آید.
طبق آمارها، حدود 4.5 میلیون تن زباله در سراسر جهان در طول یک شبانه روز تولید می شود، که 50 هزار تن آن مربوط به ایرانیان است. حدود 32 درصد از این زباله های شهری شامل پلاستیک است و متاسفانه بیشتر آنها مربوط به تهرانی ها هستند. در چنین شرایطی، اگر هر خانواده در تهران هر هفته یک کیسه پلاستیکی کمتر استفاده کند، می توان از مصرف بیش از 800 میلیون کیسه پلاستیکی در سال جلوگیری کرد.
اگر از کیسه های پلاستیکی به جای آن از ساک های پارچه ای استفاده کنیم، می توان به طور قابل توجهی از ضایعات پلاستیکی کاسته شود. تاثیر ساک های پارچه ای بر محیط زیست و حیوانات بسیار مثبت است و در حال حاضر با فراگیر شدن آنها، کمتر کسی از این محصولات آگاه نیست. بنابراین، استفاده از ساک های پارچه ای به جای کیسه های پلاستیکی می تواند به حفاظت و بهبود محیط زیست کمک کند.
تاثیر ساک پارچه ای بر کاهش آلودگی هوا
در این بخش میخواهیم تاثیرات ساک پارچهای بر کاهش آلودگی هوا را مورد بررسی قرار دهیم. طبق تحقیقات انجام شده، کیسه های پلاستیکی و نایلونی بیشترین پتانسیل را برای پدیده گرم شدن جهان دارند. این کیسه ها از مواد پلی اتیلن ساخته شده اند و در محیط زیست تا مدت ها باقی می مانند و گاز های کربن تولید می کنند که موجب آلودگی شدید هوا می شود. در عوض، استفاده از ساک پارچه ای که قابل بازیافت هستند و از مواد خطرناکی تولید نمی شوند، می تواند به کاهش آلودگی هوا کمک کند و باعث داشتن هوای پاک و محیط زیست زیبا شود.
در اکثر کشورها، به دلیل آگاهی مردم از تاثیر ساک پارچه ای بر محیط زیست، استفاده از کیسه پارچه ای به جای کیسه های نایلونی فرهنگ سازی شده است. بسیاری از کشورها به منظور تحقق این امر، قانونی وضع کرده اند که به ازای هر کیسه پلاستیکی، مبلغی از مردم دریافت می کنند، در حالی که ساک های پارچه ای را به صورت رایگان در اختیار مردم قرار می دهند. اگر مردم کشور ما نیز از تاثیر ساک پارچه ای بر محیط زیست، مزایای تبلیغاتی و کاربرد آن برای حمل و جابه جایی انواع کالا ها در سایز ها و وزن های مختلف مطلع باشند، هرگز به سراغ کیسه های پلاستیکی نخواهند رفت. لذا فرهنگ سازی برای استفاده از ساک پارچه ای به جای کیسه های پلاستیکی، برای کاهش آلودگی هوا و حفظ محیط زیست بسیار حائز اهمیت است.
ساک دستی پارچه ای به جای کیسه های پلاستیک
تا اینجا در رابطه با تاثیر ساک پارچهای بر محیط زیست و آلودگی هوا صحبت کردیم. در این بخش میخواهیم ویژگی های ساک پارچهای را با کیسه پلاستیکی مقایسه کرده و به فواید استفاده از کیسه پارچهای بیشتر بپردازیم.
ساک پارچهای به دلیل ویژگی های مختلفی که دارد از جمله قابلیت استفاده مکرر و بازیافت پذیری، به عنوان جایگزینی سبک و بدون مشکل برای ساکهای پلاستیکی محسوب میشود. استفاده از ساک پارچهای میتواند مصرف ساکهای پلاستیکی را به حداقل رسانده و از تولید مقدار زیادی پسماند پلاستیکی جلوگیری کند.
این ساک، نسبت به ساکهای پلاستیکی، برای تولید نیاز به منابع کمتری دارد و از آب و انرژی کمتری برای تولید آن استفاده میشود. علاوه بر این، قابلیت شستشو و استفاده مکرر ساک پارچهای باعث افزایش عمر مفید آن میشود و در نتیجه کمتر به زباله تبدیل میشود.
با این حال، باید توجه داشت که تولید ساک پارچهای همچنان نیازمند مصرف منابع و انرژی است و میتواند در صورت تولید نامناسب و استفاده ناشی از آلودگی زیست محیطی باشد. بنابراین، برای حفظ محیط زیست، نیاز به استفاده مسئولانه و مناسب از ساک پارچهای و ترویج فرهنگ کممصرفی و بازیافت داریم. استفاده از ساک پارچهای میتواند به کاهش آلودگی زیست محیطی کمک کند، اما تنها با توجه به مصرف مسئولانه و برنامهریزی مناسب میتوان از آن به بهترین نحو استفاده کرد.
جداسازی زباله از مبدا باید نهادینه شود.
تاثیر ساک پارچه ای در کاهش زباله اهمیت بسیار زیادی دارد. با توجه به گزارش سی ان ان، مصرف مشتقات پلاستیکی، از جمله کیسههای پلاستیکی، طی 50 سال گذشته 20 درصد افزایش یافته است. یکی از دلایل اصلی استفاده از کیسههای نایلونی، قیمت نسبتاً کم آنها در مقایسه با کیسههای کاغذی آماده و ساک دستی پارچهای است. با این حال، با نگاهی به هزینههای مربوط به جمع آوری، امحاء و خسارتهای زیست محیطی، هزینههای مربوط به کیسههای پلاستیکی بسیار گزاف و غیرقابل محاسبه به نظر میرسد. به عنوان مثال، کیسههای نایلونی که به طور متوسط 500 سال در محیط باقی میمانند. به علت سبکی به راحتی در محیط زیست پخش میشوند و آلودگی پایدار ایجاد میکنند. در حال حاضر، براساس برآورد سازمان ملل، در هر 1/6 کیلومتر مربع از اقیانوسها، 46 هزار قطعه زباله پلاستیکی شناور وجود دارد. به گفته انجمنهای حمایت از حیوانات، کیسههای پلاستیکی سالانه موجب خفگی و کشته شدن هزاران جاندار خشکی زی و به دام افتادن بسیاری از جانداران دریایی میشوند. همچنین، ذرات سمی موجود در کیسههای پلاستیکی با قرار گرفتن در معرض نور آفتاب آزاد شده و میتواند وارد زنجیره غذایی شود. از طرفی، سوزاندن آنها باعث تولید اسید کلریدریک و گاز سمی دیوکسین شده و منجر به آلودگی هوا میشود.
با وجود اینکه روش بازیافت پلاستیک که در حال حاضر در سراسر جهان پراکنده شده، دومین راه حلی است که توانسته به حفظ محیط زیست کمک کند. اما ضعف عمده این طرح در مرحله جمع آوری ضایعات، یکی از موانع اصلی موفقیت آن است. متأسفانه در کشورهای در حال توسعه مانند ایران، حداکثر 3 درصد پلاستیکها جمع آوری میشوند. فرهنگ جداسازی اجسام بازیافتی از منابع هنوز در بسیاری از کشورها به درستی اجرا نمیشود. در حقیقت، چنین طرحی نیازمند بستر بینش و آگاهی است. فرهنگسازی آن باید از محیط خانواده آغاز شده و در مدارس و دانشگاهها به عنوان یک عادت و فرهنگ اجتنابناپذیر، نهادینه شود. البته، شهرداری تهران در این زمینه فعالیتهای نسبتاً خوبی را آغاز کرده است. با این حال، حتی در بهترین شرایط، آموزش و فرهنگسازی نیز تا رسیدن به شرایط ایدهآل، حداقل دو نسل انسانی باید جایگزین شوند.